عدس پلو و ناز خاتون مازندرانی

Print Friendly

عدس پلو و ناز خاتون مازندرانی

By February 23, 2013

طرز تهیه این همراه با غذا به روش ( مازندرانی ) هست و با ناز خاتون گیلانی فرق می کند. در تهیه ناز خاتون از سبزیهای بومی زلنگ و ریحان ناز خاتونی استفاده می شود و جایگزینی برای آن نیست. این نوع ریحان دارای برگهای کشیده و بنفش رنگ و طعم بسیار تند و قوی نسبت به ریحان معمولی هست. دوستان این نوع سبزی را باید در شمال تهیه کنند.

عدس پلو ( به گویش مازندرانی مرجی پلا) را با عدس نیمه شده درست می کنند که شما میتوانید از فروشگاههای مازندران آن را تهیه کنید.

Ingredients

Instructions

  1. برنج و عدس را شسته و بمدت ۲ ساعت می خیسانیم.
  2. برنج و عدس را با پیاز سرخ شده و مقدار مناسب آب و نمک، زردچوبه و روغن بصورت برنج کته آماده می کنیم. ( مقدار آب حدود ۵ پیمانه می باشد.)
  3. عدس پلو را با ماهی دودی و تخم مرغ نیمرو با کره  سرو کنید.
طرز تهیه نازخاتون
  1. سبزیها را شسته و با سیر و فلفل از چرخ گوشت عبور می دهیم.
  2. نمک را در سبزی چرخ شده می ریزیم و کاملاً مخلوط می کنیم. برای سبز و تازه ماندن دلال بهتر است آن را در فریزر نگهداری کنیم.
  3. بادمجانها را روی آتش قرار داده و کباب می کنیم.
  4. بادمجانها را داخل آب سرد قرار داده تا براحتی پوست آنها جدا شود.
  5. بادمجانها را ساطوری و نرم می کنیم.
  6. بادمجانها را با آبغوره و سبزی چرخ شده مخلوط می کنیم.
  7. ناز خاتون را میتوان برای یک هفته در یخچال نگهداری کنید. هنگام سرو چند عدد پیاز کوچک را در آن قرار می دهیم.
ناز خاتون را علاوه بر این نوع عدس پلو در کنار چند نوع غذای شمالی دیگر مانند کدو پلو، کوکو اشپل ماهی، ...هم  سرو می کنند.
Print

.

دیدگاه

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes, average: 5.00 out of 5)
Loading...

Comments are closed.